Samen kerk aaanwezig bij Kerst op het plein

Op zaterdag 19 december 2015 waren vertegenwoordigers van Samen kerk aanwezig op de kerstmarkt.

Daar werd getracteerd op beschuit met muisjes (uiteraard blauw-wit), ter ere van de geboorte van het Kerstkind.

Ongeveer 450 beschuiten, begeleid door een "geboortekaartje" werden in dank aanvaard.

Veel verraste reacties, veel goede gesprekken.

Kerstboodschap 2015

moeder met kind

Teder houdt de moeder haar Zoon dicht tegen haar borst. Het is haar eerste. En wat is dat ongelofelijk bijzonder. Zoals elke eerste. Maar toch… deze moeder kijkt haar Kind in de ogen. En ze weet dat haar oudste zoon geen gewoon kind is. Het was ook geen gewone zwangerschap.Ze weet het nog goed. Hoe een engel haar vertelde dat ze zwanger zou worden zonder dat ze ooit met een man had geslapen.

Hoe haar vriend Jozef eerst niet kon geloven hoe het werkelijk zat. Hoe ze leven voelde groeien in haar baarmoeder. Hoe ze steeds weer dacht wat een wonder het wel niet was. En nu zit ze daar, die moeder, met haar Zoon dicht tegen zich aan. Ze kan het haast niet bevatten. Zo gewoon als dit Kindje is. Een gewoon mens, een gewone jongen. En toch..............

Maria kijkt haar Kind in de ogen. Ze weet het. Hij ziet er zo gewoon uit, maar dit Kind zal de wereld redden. Er is een Kind geboren! Het is al meer dan tweeduizend jaar geleden. Maar nog elk jaar wordt zijn geboorte gevierd. Het was een gewoon kind, net als elke andere baby. Maar toch.... toen het opgroeide bleek Hij meer dan gewoon. Een mens met oog voor de zwakken. Geneesheer van ongeneeslijk zieken. Vriendelijk voor wie Hem haatten. Bereid om te sterven voor jou. Dat kind is geboren. Jezus is zijn naam.

Meer weten? Bezoek de diensten in één van de aangesloten kerken.